My Image

Artister 3 JUNI 2017

Ahlberg, Ek & Roswall

Ahlberg Ek och Rosvall

Ahlberg, Ek & Roswall har med sitt bländande samspel, fantasifulla arrangemang och omsorgsfullt utvalda repertoar etablerat sig som en av de mest spännande och populära akterna på dagens folkmusikscen.
Trion har rönt stora framgångar runt om i världen de senaste åren och gjort succé på flera av de största folkmusikfestivalerna. Deras musik kännetecknas av både pop- och barock- influenser, en stor klanglig bredd och ett alldeles oemotståndligt sväng.

- konsert och spel till dans -


Lykke

Lykke

Lykke är en folkmusikduo som bildades på Musikhögskolan Ingesund 2015 och består av
Evelina Höglund på fiol och Erik Jacobsson på tolvsträngad gitarr och cittern. Med en gemensam fot i den värmländska speltraditionen och varsin fot i Hälsingland och Södermanland skapar de en gemensam repertoar som blandar traditionellt och nyskrivet. Med fokus på samspelet mellan musik och dans skapar de sitt egna sound med mycket sväng och energi som gör det omöjligt att stå still.

- konsert och spel till dans -


Klas och Andreas

My Image

Klas och Andreas träffades första gången för lite mer än sex år sen för att träna halling, en norsksvensk uppvisningsdans. Intresset för sväng och kommunikation mellan musiker och dansare var i fokus redan då och sedan dess har de utvecklat en metodik för att lära det vidare.

Som pedagoger utgår de från ett genusneutralt synsätt, vilket betyder att de frångår dansens traditionella könsroller där herrar för och damer följer. Dansaren tillåts därigenom att utforska hela dansen istället för halva och kommunikationen blir så mycket rikare nära båda parter ger och tar impulser. Monolog blir till dialog! Klas och Andreas menar vidare att detta sätt att lämna sin komfortzon är en nyckel till utveckling.

Musikaliskt har de fördjupat sig i dans- och speltraditionerna från Västerdalarna, främst springlek och halling. Som dansare är det svårt att inte smittas av deras intensitet, vare sig de spelar fort eller långsamt, starkt eller svagt. De är en urkraft i rörelse!

- dansworkshop och spel till dans -


Artister 2016

Lisas
Triplex
Anna Öberg
Anders Löfberg
Teater MO
VärstaStråket

Artister 2015

Bengan Janson
Bridget Marsten & Leif Ottosson
Värsta stråket
75öre
Roslagsvår
Vanja Modigh

Artister 2014

Ole Hjorth
Värsta stråket
Johannes Geworkian Hellman
Babajaga
75öre
VaDom