My Image

KURSER

Ungdomskurs

Till vår stora glädje kommer två av Sveriges bästa folkmusiker och håller en inspirerande kurs för unga kommande stjärnor på vår folkmusikaliska himmel.

På denna kurs kommer vi att hårdjobba, och lägga sista touchen vid några i förväg instuderade låtar, som sen skall upp och framföras på scenen under eftermiddagen.

Kursmaterial översänds efter antagen anmälan.

Kursen hålls i Kulturskolan i Rimbo.
Tid:10.00 – 12.00
Max 25 deltagare


Adress: Ängsvägen 4. Rimbo

Anmäl dig här!

Mia Marin
Solist, pedagog, kompositör och medlem i några de mest populära banden i den breda genren folkmusik. Som tex: NID, MP3 och Bowing 9.
Mia är van solist både när det gäller konserter och dansspel. Hon har ägnat många år åt att utveckla sin personliga stil, och har ett uttrycksfullt och eget solospel. Som solist och pedagog resor hon runt både i Sverige och utomlands för att spela konserter och hålla workshops. Hon har som solist även framträtt med dirigenter, orkestrar och körer, som exempelvis Anders Berglund, Sveriges Radios Symfoniorkester, Stockholms Filharmoniska Orkester, Värmlands Nations Kör i Uppsala och kören Ymna i Göteborg.
Jonas Bleckman
en av våra främsta folkliga cellister.
Jonas har blivit en av de mest eftertraktade cellisterna i Skandinavien. Med energi, lekfullhet och rytmisk medvetenhet har han snabbt etablerat sig på folkmusik-scenen såväl som i andra genrer.
Jonas har studerat för stora musiker som Mikael Marin, Jonas Knutsson och Svante Henryson. Han är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med Svensk folkmusik som huvudämne och turnerar nu runt med olika band som Jon Henrik Fjällgren, Moneybrother, Erlend Viken Trio, FAB och Six String Yada.

Folkungar

För barn 5 - 12år
Pris: 0kr
FolkUngar är ett projekt som ger barn i hela Sverige möjligheten att på ett lekfullt sätt möta folkmusik.

En workshop med FolkUngar är ett lustfyllt möte med sång, spel och dans. Grunden är riktigt bra folkliga visor, låtar och danslekar med roliga arrangemang och barnens egna tolkningar.

FolkUngars instrumentbank följer med vid varje besök. Där finns fioler och guituleles till alla. Instrumenten är stämda i färdiga ackord och färgkodade för att det ska låta bra och gå att spela med på en gång.

Tid: 11.30 - 13.45 (inkl. scenframträdande)
Max 30 deltagare
Anmäl dig här!

Vad är Folkungar
Folkungar är fyra friska fläktar från Dalarna och Hälsingland som kommer med en hel buss full av små fioler och gitarrer (guitaleles) och sätter dessa i händerna på våra minsta alldeles nya musikanter.
Det blir en 1.5 timmes workshop med inlärning av musik som sedan direkt efter allspelet plockas upp på scenen för konsert inför stolta föräldrar och övrig entusiastisk publik!
Mer info hittar ni här: http://folkungar.se

Vi erbjuder en Exklusiv kurs med Per Gudmundson!

Vi erbjuder en Exklusiv kurs med Per Gudmundson!

Kursen hålls i salen i Liesta gamla missionshus och innefattar ett kurspass på kvällen den 2/6 med uppföljning på stämmodagens förmiddag den 3/6
Dessutom ingår Middag (ej dryck), kvällsjamm och frukost!
Möjlighet till camping finns.

Kursen är inriktad på fiol. Övriga instrument i mån av plats.

Förkunskaper:
Detta är kursen för dig som vill gå på djupet.
Det krävs således att du är väl hemma på ditt instrument och van att lära in i högt tempo.

Tid:
Fredag den 2/6:
Samling och fika 16.30
Kurs 17.30 - 19.30

Lördag den 3/6:
Kurs 10.00 - 11.30

Max 15 deltagare.
Kurspris: 550 kr
Entré till stämman ingår.

Adress: Liestavägen 128. Rimbo

Anmäl dig här!

Per Gudmundson
Per Gudmundson – en av våra mest uppskattade och respekterade spelmän, på egen hand såväl som i olika konstellationer. Rättvikslåtarna är grundton och inspirationskälla till en personlig spelstil som beskrivits som på samma gång kraftfull och lyrisk. Medlem sedan 1987 i ett av våra främsta folkmusikband – Frifot. 2006 mottog han Zornmärket i guld, en utmärkelse som utdelas till ”synnerligen framstående traditionsbärare”.

Nybörjarkurs i svensk säckpipa.

I samband med stämman kommer det finnas tillfälle att prova på svensk säckpipa för en av landets främsta tillverkare av säckpipor - Max Persson - i hans ateljé.

Kursen är 2.5 timme och inga förkunskaper krävs.
Däremot krävs eget instrument - Svensk säckpipa stämd i A (möjligen finns ett par instrument till utlåning)

Denna kurs har endast 6 platser, så först till kvarn..

Tid: 10.00 - 12.30
Kostnad: 500kr
Entré till stämman ingår.

Adress: Ulriksdalsvägen 4. Rimbo

Anmäl dig här!


Danskurs

När stämman drar igång med allspel för alla spelmän startar också stämman för alla sugna dansare.
Under 2 timmar ges möjligheten att utforska polskans sväng och driv tillsammans med den välrenommerade och populära instruktörsduon Klas & Andreas!
Musiken, och således dansen, kommer ta sin inspiration ifrån Västerdalarna - vilket ger en bra grund och fint driv till fler av de polskor som troligtvis kommer dansas till senare under kvällen J

Tid: 13.00 – 15.00
Max 40 deltagare

Klas & Andreas – se info under artister

Anmäl dig här!